maandag 19 maart 2012

Say what?! Parabenen.

Je leest een beautyblog je ziet het woord parabenen en schiet helemaal in de stress, omdat je het woord niet kent. Heb je dit, dan moet je nu op lees verder klikken, want ik ga helemaal uitleggen wat parabenen nou precies inhouden!
Ik ga jullie niet vertellen over het ontstaan van de stof en alles d'r omheen, want dat is veeeel te ingewikkeld en gewoon niet echt interessant!^^
Laten we dan maar gelijk beginnen met waar parabenen voor dienen, parabenen zijn conserveermiddelen. Anders gezegd het probeert je (beauty)product zo lang mogelijk houdbaar te houden. (zodat je er zolang mogelijk van kan genieten). Maare er staat niet voor niets haakjes om het woord beauty heen, want ja wij eten parabenen.. Parabenen zitten meestal in kant-en-klare sausjes en visproducten de E-nummers van parabenen zijn btw: E214 en E219. (mocht je hierin geïnteresseerd zijn!).
Ook worden parabenen gebruikt in medicijnen, huishoudelijke reinigers en nog veel meer.
Okee genoeg over waar het voor dient, maar waarom maken mensen zich altijd zo druk over parabenen?
Er is zo'n ophef over parabenen, omdat sommige mensen zeggen dat het kankerverwekkend is. En ja dat is natuurlijk niet niks. Natuurlijk is hier onderzoek naar gedaan en die onderzoekers zeggen dat je van parabenen geen kanker kan krijgen. De andere mensen gaan hier weer tegenin enz.enz.enz.
Kort gezegd weten we het het eigenlijk nog niet. Ik heb net wel een stukje gelezen van een of andere dokter die zeker schijnt te weten dat parabenen niet kankerverwekkend zijn.. *KLIK*
Dusjaa ik denk dat er nog een hele hoop onderzoekeken bezig zijn en ik hoop dat we ook zo snel mogelijk weten hoe het nou precies zit met parabenen en kanker!
En nu gaan we het hebben over wat parabenen kunnen doen voor je huid!
Parabenen zijn zo sterk dat ze tot diep in het weefsel van je huid kunnen doordringen, je zou hierdoor allergische reacties kunnen krijgen, maar volgens onze dokter (^^) is deze kans net zou groot als bij natuurlijke producten!

Parabenen kun je trouwens herkennen aan deze namen in de ingrediëntenlijst:
-methylparaben
-propylparaben
-buthylparaben
-benzylparaben

Dusjaa wat moet je ermee? Gebruik jij nog steeds (beauty)producten met parabenen? 

Ik hoop dat jullie wat aan dit artikel hebben gehad!

X. Ellen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten